Ilpo Rautio - osteopatia Töölö - osteopatia Tikkurila

Ajanvaraus: p. 0505690831

Vastaanotto: 

ma, ti, ke Töölö

to, pe  Tikkurila  (Kielotie 12-14, 01300 Vantaa)


Hoitohinta: 1.3.2013 alkaen 65 €

                   1.1.2017 alkaen 70e

Osteopatia on manuaalinen, kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka soveltuu moniin erilaisiin ongelmiin potilaan koko kehossa. Hoidan osteopatialla niin akuutteja kuin kroonisiakin kipu- ja särkytiloja, puutumisia, nivelten ja nikamien jäykkyyksiä ja ryhtiongelmia.Osteopaattinen hoito sopii kaikille potilaan iästä, koosta tai sukupuolesta riippumatta. Myös traumojen jälkihoidot, esim. luunmurtumat kuuluvat osteopaattisen hoidon piiriin. 

Keho pystyy itse parantamaan itsensä, kun sitä autetaan ja tuetaan tässä pyrkimyksessä. 

Osteopaattisen hoidon tavoitteena on palauttaa kehon normaali liikkuvuus, koordinaatio ja ryhti. Osteopaattina pyrin aina selvittämään ongelman syyn ja hoitamaan sen - eli kohdistan hoidon alkusyyhyn enkä  pelkästään siihen missä kipu on. Hoito itsessään on kevyttä ja lähes kivutonta.

Ennaltaehkäisevä hoito säästää kivuilta ja säryiltä. Pitkittyneet oireet ovat hätähuuto kehossa ja yritys tukahduttaa niitä särky- ja kipulääkityksen vain painaa ne syvemmälle, pahemmiksi ja vakavammiksi vaivoiksi.

Aloitan osteopaattisen hoitoni aina haastattelulla. Sen jälkeen tutkin ruumiinrakenteen, rangan liikkuvuuden, ryhdin sekä mahdolliset jännitystilat kehossasi. Tutkimisen tuloksena Sinulle tehdään hoitosuunnitelma, joka käynnistää kehosi omat parannusmekanismit.

Ilpon diplomi

Vuosien saatossa olen huomannut, miten toiset ihmiset kuntoutuvat nopeammin kuin toiset. Miksi näin?

Mielestäni tähän vaikuttaa monia asioita, mm. yleiskunto, elämäntavat, elämäntilanne, mieliala. Iällä on jonkin verran merkitystä. mutta kokemukseni perusteella en usko väittämään: "kyllähän tähän ikään jo kuuluukin tämmöisiä vaivoja".

Höpö höpö - olen hoitanut niin monia eläkeiän ohittaneita, ettei vaivoja voi lähteä iän perusteella yleistämään.

Paraneminen on mahdollista jokaisen kohdalla joka siihen itse on valmis.